Hen & hund #1


Noen refleksjoner over gårdagens 1ste. møte med Hundetreff langs Sjøfronten: 
Vannhunden Kafka, omplassert fra ei kvinne sørpå som fikk han for å få hjelpe å temme angsten. Når hun stivnet skubbet han borti ho med snuten, og fikk ho i bevegelse igjen. Så fikk dama seg en kjæreste som hadde katt. Det likte ikke Kafka, og pisset på Tv'en så hun skjønte hva han sa: Jeg vil bort. Og kom til Tromsø. Han snudde seg ikke en gang tilbake da den nye eieren Bjørg tok han med seg. Bjørg og Kafka går lange turer sammen, og med det nærværende vannet som er rundt øya på alle kanter, har han endelig våkna opp til sin sanne natur. Bjørg holdt han godt fast langs sjøfronten igår. 
Fauna er omplassert gårdshund. Hun er bare snill. Det slemmeste ho kan gjøre er å hente ut en tom leverposteiboks fra blåsøpla når hun er aleine hjemme. Hun ble brukt som avlshund og avleren fikk ikke med seg at lille snille Fauna ble sliten av å føde kull på kull på kull. Fauna - som mange andre - var redd for å si ifra. Redd for å miste - kjærlighet? Gode Thea i Tromsø hørte henne. Og når det lille undersøkende mennesket på 2, 5 år der i huset har lagt seg, er det Fauna tid. I sofaen med full massasje, tørrfisk - kjærlighet. Fauna gikk for det meste løs igår - og holdt seg tett på Thea. Hun hadde klær på og hoppa mye rundt på tre føtter. 
Gadi er en setter, 20 mnd. og ligger øverst på tabellen i Troms i lydighet. Det kan skytes med skarpt over hodet på Gadi som likevel står støtt. Hun gjør som hun får beskjed om og liker det. Oppdretteren til Gadi gav hele kullet hennes navn på G. Gira, Gaja osv. var allerede tatt. Gadis eier flytta fra Oslo tilbake til Tromsø etter mange år. Her bor han avsidesliggende til, og var glad for å sosialisere seg han med. Vi er spesielt glade for alle som kommer tilbake til byen, sånn at byen ikke bare er for de som bor og er her litt (på hotell). 
Maja var og der, en snill toller, og Hera - en sjalu men snill husky. Mer om de en annen gang.  

/Liv Hanne Haugen

Kommentarer