Welcome to Tromsø!




Kjære Tromsø, hvor vil du nå?
Kommunens ferske sentrumsplan er ute på høring, om litt kommer områderegulering for Mack-tomta og sjøfronten; hotellene ligger tette som hagl i plandokumentene. Det er på tide å tenke nytt.
Velkommen til Tromsø!

/Amund Sjølie Sveen, Statex kollektivet, Tromsø Sjøfront Laboratorium

Kommentarer

  1. Dette minner litt om Trygve Slagsvold Vedum som reiser rundt og erkjenner problemene til folk uten å foreslå eller diskutere løsninger. "Jeg, store politiker/kunstner ser deg og dine problemer (men jeg har ingen svar)".

    Hva er det man vil med dette? Jeg forstår at det er humor, men hva mer er det egentlig? Er det et slags tidsdokument, eller er det 5080 nyhetskanalen? Hvordan bidrar det til Tromsø?

    Synes det var morsomt da.

    SvarSlett
  2. Takk for tilliten, men jeg vil nok mene at forskjellen er nokså gigantisk; den store Vedum reiser rundt og lover at en stemme til han og partiet er løsningen på ethvert problem - også når han ikke har løsninger.
    Som kunstner kan jeg ikke love annet enn at jeg skal gjøre mitt beste for å manipulere skallen din, få deg til å orke å reflektere én gang til, forhåpentligvis hjelpe deg å se verden fra en ny vinkel, og i beste fall gi deg et spark i rævva så du går ut og hever stemmen. Men jobben må du nok gjøre selv.

    Det ville vel også være en smule hybris å tro at o´store kunstner vet best hvordan folk i Tromsø bør bygge byen sin?

    SvarSlett
  3. Kunstner er nesten en slags universalkonsulent som skal hjelpe samfunnet til å hjelpe seg selv? Mer terapeut enn konsulent kanskje. "Hva er det du vil, hva føler du hvis jeg sier sånn og sånn osv"? Hilsen oss som ser på Tromsø fra Oslo (som turister nesten).

    Synes det er synd at det virker å være så lite interesse til å medvirke fra kunstens side. Tror veldig lite av dette vil ha noen påvirkning av det byutviklingen uansett kommer til å ende opp med, -rom og bygninger som vil stå der i mange titalls om ikke hundrevis av år. Det er kanskje først og fremst en slags prosesskritikk? 5080 nyhetskanalen satire er kanskje ikke den største bidragsyteren til byutviklingsspørsmål? Jeg forstår ikke målet til sjøfrontlabratoriet, hvorfor gjør man dette? Jeg hadde tenkt at det var for å avdekke nye perspektiver eller bidra til å utvikle de prosjektene/prosessene som pågår. Eller vil man stoppe alt og fortelle lokalbefolkningen at de må tenke på nytt og skrinlegge det som pågår?

    SvarSlett

Legg inn en kommentar